Connect with us

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Συνέδριο ΕΚΕ Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου: «We are the Change Generation»

Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Μουσείου Μπενάκη έπεσε χθες, 7 Νοεμβρίου, η αυλαία του 17ου ετήσιου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, με τίτλο “We are the Change Generation”.

Διακεκριμένοι ομιλητές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες είχαν την ευκαιρία να ανταλάξουν απόψεις γύρω από τις τάσεις της βιώσιμης ανάπτυξης στη σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από ριζικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικότητας και της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο συνέδριο, που είχε την υποστήριξη του csrindex, ως χορηγού επικοινωνίας, αναδείχθηκαν τα παγκόσμια προβλήματα που απαιτούν τοπική δράση ενώ δόθηκαν θετικά μηνύματα από τους συμμετέχοντες, που εκπροσώπησαν όλες τις γενιές – baby boomers, millennials, Generation X, Generation Z – για συνεργασία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων.

O Πάκης Παπαδημητριου, Πρόεδρος Επιτροπής ΕΚΕ

Εξάλλου, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι στο σημερινό απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος της λύσης πρέπει πρώτα να σιγουρευτούν ότι δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος και οφείλουν να εφαρμόσουν διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα και αρχές. Στο πλαίσιο αυτό το συνέδριο πέτυχε το στόχο του να αναδείξει τα ουσιαστικά ζητήματα βιωσιμότητας, την αναγνώριση των κοινών προσπαθειών που δρομολογούνται και την κινητοποίηση των επιχειρήσεων για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους.

Ο Ηλίας Σπιρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, εγκαινίασε τις εργασίες του συνεδρίου επιχειρώντας μια ιστορική αναδρομή στις διαδηλώσεις του Woodstock, που φαίνεται να γίνονται επίκαιρες ως κάλεσμα για συνεργασία και συναδελφισμό με στόχο την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων. Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Σπιρτούνιας, εάν δεν αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα, με αλληλοκατανόηση και κοινωνική δικαιοσύνη, κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής. Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, που αναζητά ένα ρεαλισικό και βιώσιμο μοντέλο που θα κάνει το φορέα χρήσιμο στα μέλη του και στην ελληνική κοινωνία. Τόνισε δε ότι το επιτελείο του Επιμελητηρίου έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα στις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε διακρατικό επίπεδο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ, ένα θέμα που αναδείχθηκε και στο μήνυμα του Geoffrey Pyatt, United States Ambassador to the Hellenic Republic, όπου τονίστηκε η ανάγκη να μείνουμε προσηλωμένοι στη μεγάλη εικόνα. Στο ίσιο πλαίσιο εντάσσονται άλλωστε οι πρωτοβουλίες της Πρεσβείας για προώθηση κουλτούρας βιωσιμότητας σε επίπεδο ηγεσίας των επιχειρήσεων, με στόχο την υλοποίηση βιώσιμων επενδύσεων, ανάταξης της οικονομίας και δημιουργίας σταθερού περιβάλλοντος σε συνέχεια της δεκαετούς κρίσης.

Από την πλευρά του ο Πάκης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής ΕΚΕ του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι είναι πλέον καιρός να προσαρμόσουμε τη λειτουργία μας στις απαιτήσεις της κοινωνίας η οποία αφουκράζεται και αντιλαμβάνεται τις παγκόσμιες προκλήσεις. Ανέδειξε δε την αξία των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων, φορέων της πολιτείας και κοινωνίας των πολιτών με στόχο την επίλυση ζητημάτων όπως η πλαστική σακκούλα, η κοινωνική ένταξη προσφύγων, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων. Κάπως έτσι ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη σημασία του Στόχου 17 και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε είναι ότι η βιωσιμότητα πρέπει να ενταχθεί στο business model. Σε αυτή τη βάση άλλωστε στήθηκε το συνέδριο.

Τι μας ανησυχεί

Στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης ανάπτυξης αναπτύχθηκε προβληματισμός σχετικά με το τι μας ανησυχεί. Στη συζήτηση που συντόνισε ο δημοσιογράφος του SKAI TV & Radio Νίκος Ανδρίτσος, ο Στέφανος Χάνδακας, ιδρυτής και πρόεδρος της HOPEgenesis, έδωσε έμφαση στο δημογραφικό ζήτημα. Παρουσίασε την εμπειρία του για το θέμα, πάνω στο οποίο εργάζεται τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από την 2013-14, όταν ανέπτυξε δράση στα ακριτικά νησιά για προσφορά υπηρεσιών. Παρουσίασε στοιχεία της Ελλ.Στατ. που καταδεικνύουν τους κινδύνους για την Ελλάδα από την υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού, σε συνδυασμό με κομβικές περιόδους, όπως η οικονομική κρίση, που διόγκωσαν τα προβλήματα. Όπως τόνισε, το δημογραφικό είναι πρόβλημα με οικονομική διάσταση και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων την ανάγκη ανάληψης δράσης για να υποστηριχθεί ο γηγενής πληθυσμός, για να επαναπατριστούν Έλληνες του εξωτερικού και για να ενταχθούν αποτελεσματικά στην ελληνική κοινωνία μετανάστες.

Ο Γεώργιος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, μίλησε για τα χιλιάδες απορρίμματα που καταλήγουν κάθε λεπτό στους ωκεανούς, γεγονός που συνεπάγεται μια σειρά από βλάβες για το οικοσύστημα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι 600 θαλάσσια είδη έχουν υποστεί επιπτώσεις από τη θαλάσσια ρύπανση, μέχρι το 2050 πάνω από 9 στα 10 θαλασσοπούλια θα έχουν καταπιεί πλαστικό ενώ τα μικροπραστικά αρχίζουν να μπαίνουν σταδιακά στην τροφική αλυσίδα. Η παγκοσμιοποίηση του τουρισμού των μικροπλαστικών είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο που απαιτεί πολλά δις. δολ. για απορρύπανση και χωρίς διακρατικές πολιτικές δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου φαίνεται να υπάρχει ελπίδα, γεγονός που υποστήριξε μέσα από το παράδειγμα προγράμματος που υλοποιήθηκε στη Σύρο, όπου χρησιμοποιήθηκαν μοντέλα μέτρησης, βαθυσκάφη, drones ενώ κινητοποιήθηκε και η τοπική κοινωνία. Ως αποτέλεσμα, περιορίστηκε κατά 70% η πλαστική σακκούλα στις ακτές και περιορίστηκε κατά 60% η ρύπανση στον πυθμένα της θάλασσας.

Η συγγραφέας Κατερίνα Χλωροκώστα, αναφέρθηκε στην τεχνολογία ως εργαλείο και στον κίνδυνο από την προσήλωση σε ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας, στο οποίο συμφώνησε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, Social Media Analyst, jetdrops, που τόνισε ότι τα media λειτουργούν ως μεγεθυτικός φακός των συναισθημάτων μας. Όπως εξήγησε, ανεξάρτητα με το πόσους φίλους έχουμε online, αν δεν ζούμε με φίλους καταλήγουμε στη μοναξιά. Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, ReGeneration, ανέδειξε τις ανησυχίες της κοινωνίας στον τομέα της εργασίας. Μίλησε για τα προβλήματα απασχολησιμότητας τόσο για τους Έλληνες, με τους οποίους ασχολείται η ReGeneration, όσο και για τις ανάγκες που αναδύονται για ειδικούς πληθυσμούς, όπως οι πρόσφυγες.

Τι μας αλλάζει

Η πρόκληση που αναδύεται στην αγορά εργασίας με την έλευση των ρομπότ, της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης που συντόνισε η Χριστίνα Βίδου, δημοσιογράος SKAI 100.3, με τον Chris White, Vice President, Nokia Bell Labs, να τονίζει ότι πρέπει να συμφιλιωθούμε με τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες που είναι μπροστά μας. Στο πλαίσιο αυτό, μια εταιρεία τεχνολογίας, όπως η Nokia αναπτύσσει νέες δυνατότητες. Εξήγησε ότι τα ρομπότ θα αλλάξουν την εργασία και το κλειδί για την επιτυχή μετάβαση στο νέο περιβάλλο είναι η συνεργασία. Πρέπει να συνεργαστούμε με τις τεχνολογίες για να κάνουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει ποτέ πριν, τόνισε ο κ. White, εξηγώντας την ανάγκη αναβάθμισης δεξιοτήτων σε ειδικότητες που απειλούνται περισσότερο από τις αλλαγές στην αγορά εργασίας. Εξάλλου, κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με την έλευση του internet, που άλλαξε τη φύση της εργασίας.

Σε παρόμοιο μοτίβο κινήθηκε και η τοποθέτηση του Rob Garlick, Head of Research EMEA, CITI, που αναφέρθηκε στη χώρα μας και στην δυναμική της τουριστικής βιομηχανίας, η ανάπτυξη της οποίας ενέχει θετικές αλλά και αρνητικές επιπτώσεις. Μίλησε με στατιστικά δεδομένα για να αναδείξει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον από τον μαζικό τουρισμό, όπως οι αερομεταφορές και ανέλυσε τις νέες δυνατότητες που θα φέρει η τεχνολογία, από τα νέου τύπου οχήματα μέχρι τα υπτάμενα ταξί. Ωστόσο, όπως εξήγησε, η καινοτομία θα επηρεάσει και το μέλλον της εργασίας. Στη νέα εποχή οι δυνατότητες της τεχνολογίας θα ευνοήσουν καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζώης ενώ οι νέοι θα καλούνται να αλλάζουν περισσότερες φορές καριέρα γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται συνεχής εκπαίδευση. Τα στοιχεία αυτά που χαρακτηρίζουν το νέο περιβάλλον επανέλαβε, μέσα από τις δικές της εμπειρίες η Όλγα Επιτροπάκη, Καθηγήτρια, Durham University, που αναφέρθηκε ειδικότερα στις δυνατότητες μέσω εικονικής πραγματικότητας. Εξήγησε πώς  δίνονται λύσεις και πώς προωθείται η ευελιξία στην εργασία ενώ τόνισε επίσης την ανάγκη να κλείσει το χάσμα δεξιοτήτων. Οι επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον αποτυπώθηκαν και στην παρουσίαση της Lucy Xu, Founder, The Port, η οποία ήρθε στην Αθήνα, από τη Νέα Υόρκη, για να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα. Αν και προέρχεται από ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον και μια άλλη κοινωνία αξιοποίησε την πρόκληση και σχεδιάζει να εγκατασταθεί πλέον στην φιλόξενη – όπως είπε – Ελλάδα, της οποίας την ιστορία γνωρίζει και αντλεί έμπνευση από τον αρχαίο πολιτισμό.

Για τις αλλαγές που μας ανησυχούν μίλησε και ο Κωνσταντίνος Μαχαίρας, Executive Director, Organization Earth, που τόνισε ότι αυτές θα επηρεάσουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες ενώ από την πλευρά της η Δήμητρα Καλογεροπούλου, Head of Office, International Rescue Committee Hellas, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα επιτείνεται όσο αυξάνουν οι προσφυγικές ροές αναδύοντας την ανάγκη ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

Τι μας εμπνέει και τι μέλλει γενέσθαι

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο που στοχεύει στη βελτίωση κοινωνικών συνθηκών βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης που συντόνισε ο Σταμάτης Ζαχαρός, δημοσιογράφος Action24Adam Long, Founder, Conscious Step, που εμφανίστηκε στο πόντιουμ με τις …κάλτες, αναφέρθηκε στο προϊόν του, που είναι αυτό ακριβώς: οι κάλτες, τις οποίες άρχισε να παράγει διαθέτοντας ένα ποσοστό επί των πωλήσεων για την αντιμετώπιση προκλήσεων από την αποψίλωση των δασών μέχρι την πείνα και την αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών. Ο Νικόλαος Χριστοδούλου, CEO, CHB Group, εκπρόσωπος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, περιέγραψς την ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης, από το 1955, όταν ξεκίνησε την εξαγωγή ελληνικών φρούτων, κυρίως εσπεριδοειδών στην ευρωπαϊκή αγορά. Αναφέρθηκε στην επέκταση, μερικά χρόνια αργότερα, στους συμπυκνωμένους χυμούς και άλλα προϊόντα από φρούτα και στις νέες καινοτομίες που καθιστούν την οικογένεια Χριστοδούλου αναγνωρίσιμο brand εντός και εκτός συνόρων.

Από την πλευρά της η Μελίνα Ταπραντζή, Founder, Wise Greece, μίλησε για την δράση της οργάνωσής της που έρχεται να συμπληρώσει υπηρεσίες προς ασθενείς ομάδες του πληθυσμού. Μάλιστα ανέδειξε τον όγκο των αναγκών με μια ευχή: Θα ήθελα να μην υπάρχουμε σε 10 χρόνια! Παρόμοιους προβληματισμούς μοιράστηκε με τους κ.κ. Χρήστο Αλεφαντή, EditorinChief του περιοδικού δρόμου Σχεδία και Λεωνίδα Κουρσουμή, Founder, Bookstore for Homeless, που συγκίνησε το κοινό με την προσωπική του ιστορία, καθώς έτυχε να βρεθεί άστεγος όταν έχασε τη δουλειά του στον εκδοτικό οίκο όπου εργαζόταν. Αναγκάστηκε να τρώει στα συσσίτια, μέχρι μια παλιά του συνάδελφος να του παραχωρήσει προσωρινή στέγη. Σήμερα έχει ένα βιβλιπωλείο-παλαιοπωλείο που ανήκει στους άστεγους.

Η αυλαία του 17ου ετήσιου Συνεδρίου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έπεσε με μια συζήτηση πάνελ στην οποία συμμετείχαν παιδιά. Στη συζήτηση που συντόνισε η Έλενα Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος SKAI TV&Radio, συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Amy & Ella Meek, Founders, Kids Against Plastic, Ειρήνη Βουγιούκα και Mαρία Παπαθεοδώρου, Representatives, Fridays for Future Greece, αναδείχθηκαν οι προβληματισμοί της επόμενης γενιάς μαζί με το αισιόδοξο μήνυμα ότι η συνεργασία ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες, γενιές, επιχειρηματικούς κλάδους, κοινωνίες κ.ο.κ. μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματικές λύσεις αντιμετώπησης των παγκόσμιων προκλήσεων και επίτευξης των Παγκόσμιων Στόχων.

Σοφία Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17# Συνεργασία για τους Στόχους

ESG Rating Tool: Τα μηνύματα από τη συνεργασία ΤΑΙΠΕΔ, EBRD και Global Sustain

company

Ένα ψηφιακό εργαλείο για την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης του χαρτοφυλακίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) δίνει την ευκαιρία να αναβαθμιστεί ο διάλογος για την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων σε μια περίοδο που η χώρα αναζητά πόρους για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που φέρνει η πανδημία.

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Το ESG Rating Tool, είναι ένα εργαλείο που αναπτύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Global Sustain, με σκοπό την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης των περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ με χρήση δεικτών επίδοσης (KPIs). 

Η υιοθέτηση κριτηρίων ESG (Environmental – Περιβαλλοντικά, Social – Κοινωνικά και Governance – Εταιρικής Διακυβέρνησης) κατά την υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας (ADP) από το ΤΑΙΠΕΔ, μπορεί να ενισχύσει τη διαφάνεια και να προσελκύσει υπεύθυνες επενδύσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις παγκοσμίως που ένα Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ενσωματώνει την αειφορία στις διαδικασίες του και είναι η πρώτη φορά που ένας δημόσιος οργανισμός στην Ελλάδα αναπτύσσει το δικό του ψηφιακό ESG Rating Tool.

Εξετάζοντας αυτή την εξέλιξη υπό το πρίσμα της τεχνογνωσίας που απαιτεί η μετάβαση στο νέο οικονομικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και του θετικού αντίκτυπου της ευρύτερα στον δημόσιο τομέα ρωτήσαμε σχετικά τον Μιχάλη Σπανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Global Sustain Group. Όπως σημειώνει στο csrindex, “η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και την EBRD αποτέλεσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Διαπιστώσαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ (όπως και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί στη χώρα μας) έχει επενδύσει σημαντικά σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι πρόθυμο να κάνει το κάτι παραπάνω για να βγει ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει Sustainability Manager (in-house) και δέσμευση της Διοίκησης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για απρόσκοπτη διάθεση ανθρώπινων και τεχνικών πόρων για την υλοποίηση ενός τέτοιου εργαλείου. Η συνεισφορά της EBRD ήταν επίσης πολύτιμη τόσο σε επίπεδο χρηματοδότησης, τεχνογνωσίας όσο και διαδικασιών σε θέματα αξιολόγησης υποδομών (όπως το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ)”.

Στο ερώτημα αν οι αρχές της αειφορίας μπορούν να προωθηθούν ευρύτερα στον δημόσιο τομέα ο κ. Σπανός εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η κουλτούρα σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης αλλάζει και δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε επίσημα σε 30 στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ παρουσία εκπροσώπου του Γραφείου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να εξεταστεί η εφαρμοστικότητά του και σε άλλους δημόσιους φορείς. “Άρα ναι, οι αρχές της αειφορίας μπορούν να προωθηθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς η αειφορία είναι άμεσα συνυφασμένη με την ίδια την υπόσταση του κράτους, δηλαδή την παραγωγή αξίας στους πολίτες και στα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη, στους πυλώνες του Περιβάλλοντος (Ε-Environment), της Κοινωνίας (S-Social) και της Διακυβέρνησης (G-Governance). Είναι σημαντικό να βλέπουμε το κράτος να επενδύει σε στελέχη τα οποία μπορούν να αντιληφθούν τη χρησιμότητα και αξία αυτών των εργαλείων, αλλά και να τα μπορούν να τα υποστηρίξουν στην υλοποίηση και εφαρμογή τους”, προσθέτει.

Συστηματική δουλειά

Όπως εξηγεί στο csrindex ο κ. Σπανός, η ιδέα ξεκίνησε από το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο προσέγγισε τόσο τη Global Sustain όσο και την EBRD για παροχή τεχνικής βοήθειας από το Σεπτέμβριο του 2019. Το έργο ολοκληρώθηκε περίπου 6 μήνες μετά, και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Απαιτήθηκε αρκετή έρευνα στην αρχή, καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία στον ιδιαίτερο κλάδο του Ταμείου ενώ σύμφωνα με τον κ. Σπανό είναι σημαντικό και το γεγονός ότι οι απαιτήσεις αλλά και προσδοκίες του έργου συνεχώς αυξάνονταν και διευρύνονταν. “Ως αποτέλεσμα, θέλαμε όλοι να βάλουμε περισσότερα μέσα στο παραδοτέο, έχοντας φυσικά ξεφύγει από το … budget. Χρειάστηκε επίσης χρόνο για την ευθυγράμμιση των προσδοκιών αλλά και την ψηφιοποίηση. Εδώ σημαντική ήταν η υποστήριξη του μέλους μας Think Plus για την κωδικοποίηση και προγραμματισμό του αλγόριθμου αξιολόγησης και την εμπειρία του χρήστη της εφαρμογής σε ένα ψηφιακό περιβάλλον το οποίο μάλιστα είναι και mobile friendly”, προσθέτει.

Το παράδειγμα

Ανάλογα εργαλεία χρησιμοποιούν σχετικά λίγα χρηματοοικονομικά ιδρύματα στο εξωτερικό. Από έρευνα που έγινε, δεν βρέθηκε κάτι αντίστοιχο ειδικά στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων (ιδιωτικοποιήσεων). Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σπανό, μπορεί κανείς να βρει αντίστοιχα εργαλεία σε διεθνείς οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, χρηματοδοτικούς οργανισμούς και ESG επενδυτικές εταιρείες, τα οποία λήφθηκαν υπόψη (π.χ. S&P, MSCI, Sustainalytics, Bloomberg, κλπ). “Για τους δείκτες αξιολόγησης, βασιστήκαμε σε διεθνώς αποδεκτά πρότυπα μέτρησης βιώσιμης ανάπτυξης όπως GRI, CDP, TCFD, ISO και Global Compact, στις Απαιτήσεις Αποδοτικότητας (Performance Requirements) της EBRD αλλά και ειδικά πλαίσια/δείκτες σχετικά με τις κατηγορίες χαρτοφυλακίου του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και δρόμους. Εδώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι γράψανε μια μικρή … διατριβή πάνω σε αυτό”, προσθέτει χαρακτηριστικά.

Τα νέα project

Αναφορικά με την εφαρμογή και την ανάπτυξη παρόμοιων εργαλείων ενόψει της προώθησης της βιώσιμης χρηματοδότησης, ο κ. Σπανός σημειώνει ότι αυτή την περίοδο η ομάδα του εργάζεται πάνω σε τρία μεγάλα πεδία:

  • Το πρώτο είναι αυτό των θεσμικών επενδυτών όπου πρέπει να εναρμονίσουν τις επενδυτικές τους πολιτικές με κριτήρια ESG εν όψει της εφαρμογής του κανονισμού για το EU Sustainable Finance Framework. 
  • Το δεύτερο είναι αυτό των τραπεζών, οι οποίες εκσυγχρονίζουν τις πιστοδοτικές τους διαδικασίες και προϊόντα για να μετρούν αποδοτικότερα τους ESG κινδύνους, και 
  • Το τρίτο, αυτό των επιχειρήσεων, οι οποίες πλέον οφείλουν να ενσωματώσουν αρχές βιώσιμης ανάπτυξης εν όψει των σχετικών νομοθετικών υποχρεώσεων. 

Σχετικά με τη μέθοδο ανάπτυξης του ESG Rating Tool ο κ. Σπανός προσθέτει: “για την ανάπτυξη του εργαλείου λάβαμε υπόψη και τα KPIs της Οδηγίας για τη Μη Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο, μας προκάλεσε μεγάλη έκπληξη ότι το πρώτο αίτημα για ανάπτυξη παρόμοιου εργαλείου δεν ήρθε από άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ αλλά από τρίτη χώρα, η οποία έχει ήδη πληροφορηθεί την ανάπτυξη του ESG Rating Tool στο ΤΑΙΠΕΔ. Ελπίζω να είμαι σε θέση να μοιραστώ μαζί σας περισσότερα νέα σύντομα…”.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

7.000 τ.μ. νοσοκομειακών χώρων έβαψε η KRAFT Paints

Η KRAFT Paints, κορυφαία εταιρεία στην αγορά των αρχιτεκτονικών χρωμάτων και βερνικιών, παρακολουθώντας το δύσκολο κοινωνικό έργο που επιτελείται καθημερινά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid – 19 και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που ακολουθεί, συμβάλλει με τη δική της «πινελιά» στα Νοσοκομεία αναφοράς της χώρας μας. 

Συγκεκριμένα, η KRAFT Paints προχώρησε στη δωρεά ποσότητας πλαστικού χρώματος ASEPSIS που κάλυψε επιφάνεια 7.000 τ.μ. στους χώρους του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ανθεκτικό στα συχνά πλυσίματα με απορρυπαντικά και καθαριστικά απολύμανσης, που το καθιστούν ιδανικό για άσηπτους χώρους όπως τα χειρουργεία και χάρη στα ειδικά μυκητοκτόνα πρόσθετα που περιέχει, εμποδίζει την ανάπτυξη μούχλας και μικροβιολογικών ρύπων στον υμένα του σε χώρους με υψηλή υγρασία.

Παράλληλα, η εταιρεία προχώρησε στην παροχή πλαστικού χρώματος MASTER στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, στο πλαίσιο αναβάθμισης του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος της Β’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν ένα μόνο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς της KRAFT Paints, η οποία πιστή στη φιλοσοφία και στις αξίες της, στηρίζει με τον δικό της τρόπο την κοινωνία κάνοντας το αύριο λίγο πιο φωτεινό για όλους.

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς για εστίαση και φιλοξενία

Με κεντρικό μήνυμα #AlwaysOpenForyou, η Nestlé σχεδίασε μια νέα πρωτοβουλία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων εστίασης και φιλοξενίας που έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Είναι όλα εκείνα τα μέρη που συναντιόμαστε, τα αγαπημένα μας café και εστιατόρια, τα ξενοδοχεία που επιλέγουμε για τις διακοπές μας. Καθώς αυτές οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για την επανεκκίνηση τους, η Nestlé στέκεται δίπλα τους για να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτής της κρίσης με λύσεις προσαρμοσμένες στις αναγκές τους. 

Η πρωτοβουλία #AlwaysOpenForYou περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις για τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, η Nestlé  θα διαθέσει δωρεάν μια γκάμα προϊόντων σε περισσότερα από 5.000 μικρά σημεία εστίασης πανελλαδικά, που περιλαμβάνει καφέ Buondi Craft, Nescafé Classic, Λουμίδης Παπαγάλος αλλά και εμφιαλωμένα νερά S. Pellegrino, Perrier και Acqua Panna. Επιπλέον, η εταιρεία θα εντατικοποιήσει τις εκπαιδεύσεις σε baristi και ιδιοκτήτες καφετεριών, ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενό τους. Στόχος είναι η εκπαίδευση 1.200 επαγγελματιών μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Από την αρχή αυτής της κρίσης, η Nestlé έμεινε κοντά στους επαγγελματίες τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης και ενημέρωσης, όσο και σε επίπεδο τεχνικής υποστήριξης με υπηρεσίες σέρβις και προληπτικής συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτή τη σημαντική περίοδο της επανεκκίνησης της αγοράς, η Nestlé θα συνεχίσει τη συστηματική ενημέρωση του προσωπικού των καταστημάτων σχετικά με τον σωστό καθαρισμό μηχανών και μύλων καφέ.

Για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση απαιτείται συνεργασία, στήριξη και φροντίδα. Με την πρωτοβουλία #AlwaysOpenForYou η Nestlé στέκεται δίπλα στους συνεργάτες της στο «νέο» ξεκίνημα που κάνουν, θέλοντας να συμβάλλει στην επαναφορά της ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ