Connect with us

10# Λιγότερες Ανισότητες

WEF: Βαρόμετρο ο νέος δείκτης “κοινωνικής κινητικότητας” – Η θέση της Ελλάδας

Koρυφαία διαπίστωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum – WEF) στο Νταβός αυτές τις μέρες είναι ότι οι περισσότερες χώρες δεν παρέχουν τις συνθήκες στις οποίες μπορούν να ευημερήσουν οι πολίτες κι αυτό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τις κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. 

Της Σοφίας Εμμανουήλ (semmanouil@gmail.com)

Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, οτιδήποτε υπονομεύει την καλύτερη κατανομή των ταλέντων και εμποδίζει την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη. 

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε Δείκτης Παγκόσμιας Κοινωνικής Κινητικότητας, ο οποίος συγκρίνει 82 παγκόσμιες οικονομίες κι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους φορείς χάραξης πολιτικής ένα μέσο για τον εντοπισμό τομέων που χρήζουν προσοχής ως προς τη βελτίωση της κοινωνικής κινητικότητας και την προώθηση ίσων ευκαιριών, παράγοντες οι οποίοι εκτιμάται ότι συνεισφέρουν καταλυτικά στην οικονομική ανάπτυξη.

Η κοινωνική κινητικότητα, σύμφωνα με τους αναλυτές του WEF, ορίζεται ως η μετάβαση από μια κοινωνική-οικονομική τάξη σε μια άλλη, η οποία επηρεάζεται από μια σειρά παραμέτρων, μεταξύ των οποίων η εκπαίδευση, η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, οι προοπτικές ένταξης στην αγορά εργασίας, οι κοινωνικές παροχές, η πρόσβαση στην τεχνολογία κ.α..

Ο δείκτης εξετάζει τι μπορεί μια χώρα να κάνει με ολιστική προσέγγιση ώστε να προωθήσει τη σχετική κοινωνική κινητικότητα για όλους τους πολίτες, παρέχοντας μεθοδολογία η οποία διαφέρει αισθητά από τις τρέχουσες πρακτικές.

Ιστορικά, οι δείκτες αναλύουν την κοινωνική κινητικότητα ανά γενιά συγκρίνοντας τα οφέλη για τα παιδιά με εκείνα για τους γονείς τους. Άλλοι δείκτες επικεντρώνονται στα αποτελέσματα και, ως εκ τούτου, υστερούν στην παροχή έγκαιρης και κατανοητής πληροφόρησης ενώ πολλοί τείνουν να εξετάζουν την εισοδηματική ανισότητας. Το πρόβλημα με αυτές τις προσεγγίσεις είναι ότι καταγράφουν την επίδραση των μέτρων που ελήφθησαν πριν από 30-40 χρόνια.

Ωστόσο, ο Δείκτης Παγκόσμιας Κοινωνικής Κινητικότητας επικεντρώνεται στους καταλύτες της κοινωνικής κινητικότητας αντί στα αποτελέσματα. Εξετάζει τις πολιτικές, τις πρακτικές και τα θεσμικά πλαίσια κι αυτό του επιτρέπει να δίνει αποτελεσματικές συγκρίσεις ανά περιοχές και γενιές. Χρησιμοποιεί 10 πυλώνες, οι οποίοι με τη σειρά τους κατανέμονται σε πέντε καθοριστικούς παράγοντες κοινωνικής κινητικότητας – υγεία, εκπαίδευση, πρόσβαση στην τεχνολογία, ευκαιρίες εργασίας, συνθήκες εργασίας και δίκαιες αμοιβές και, συστήματα κοινωνικής προστασίας χωρίς αποκλεισμούς.

Μία από τις βασικές συστάσεις είναι η ανάγκη για ένα νέο πρότυπο, το οποίο η έκθεση υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό δράσεων πολιτικής και επιχειρηματικών πρακτικών προτεραιότητας που θα βελτίωναν την κοινωνική κινητικότητα.

Η Ελλάδα

Διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες οικονομίες πρέπει να γεφυρώσουν το χάσμα κοινωνικής κινητικότητας, με την Ελλάδα να φιγουράρει στην 48η θέση με σκορ 59,8, στο σύνολο των 82 χωρών. Είναι ενδεικτικό ότι στον τομέα των εργατικών δικαιωμάτων λαμβάνει την 74η θέση και στις ευκαιρίες απασχόλησης την 79η. Στον τομέα για τη λειτουργία των θεσμών έχει καλύτερη θέση, 42η και 45η στην κατάταξη για τις δημόσιες υπηρεσίες ενώ στην μέση του καταλόγου, ήτοι 44η, είναι στον τομέα της πολιτικής σταθερότητας. Την 50η θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στον τομέα της πρόσβασης στην εκπαίδευση ενώ στην ποιοτική εκπαίδευση είναι 34η και 69η στον τομέα της δια βίου μάθησης, 38η στον τομέα πρόσβασης στην τεχνολογία και 41η στην κοινωνική προστασία.

Στη συνολική κατάταξη διαπιστώνεται ότι οι σκανδιναβικές χώρες εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις. Η Δανία βρίσκεται στην κορυφή με βαθμολογία κοινωνικής κινητικότητας 85,2, ακολουθούμενη με μικρή διαφορά από τη Φινλανδία (83,6), τη Νορβηγία (83,6), τη Σουηδία (83,5) και την Ισλανδία (82,7). Αυτά τα κράτη συνδυάζουν την πρόσβαση, την ποιότητα και την ισότητα στην εκπαίδευση, προσφέροντας παράλληλα ευκαιρίες απασχόλησης και καλές συνθήκες εργασίας, παράλληλα με την ποιότητα της κοινωνικής προστασίας και των θεσμών χωρίς αποκλεισμούς.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΑΒ: Νέα δωρεά 500.000 ευρώ στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μετά τη δωρεά εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος για ΜΕΘ, ύψους 494.000 ευρώ, προς το Υπουργείο Υγείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει να φροντίσει εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο και να διευρύνει τη στήριξή της σε Δήμους μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και σε Φορείς ολόκληρης της χώρας που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ειδικά αυτή την περίοδο.

Το συνολικό κόστος της νέας δωρεάς προς Δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς ανέρχεται σε 500.000 ευρώ. 

Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, η ΑΒ θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες. Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται στους ηλικιωμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σε άπορες οικογένειες και στους μοναχικούς συνανθρώπους μας, σε εκείνους, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την πανδημία. Το πρόγραμμα προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια, ενώ ενισχύεται με την παροχή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποστήριξης Δήμων σε ολόκληρη τη χώρα μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η συμβολή των επιχειρήσεων, αυτή τη δύσκολη -για όλους μας- περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι κρίσιμη για την έκβαση της μάχης που δίνουμε καθημερινά στους Δήμους μας. Η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας από την απειλή της πανδημίας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, την οποία έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, δημιουργώντας μια μεγάλη συμμαχία αλληλεγγύης. Εκ μέρους όλων των μελών της ΚΕΔΕ, θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω την ΑΒ Βασιλόπουλος».

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

Μy market: Συνεργασία με ΚΕΔΕ και στήριξη εργαζομένων

Πρωτοβουλία στήριξης των ευπαθών συνανθρώπων μας σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ ανέλαβε η αλυσίδα My market, η οποία ανταποκρίνεται παράλληλα σε αιτήματα μονάδων υγείας, οργανισμών και ιδρυμάτων ενώ στηρίζει και τους εργαζομένους της με έκτακτες αμοιβές 2,5 εκατ. ευρώ και προσλήψεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΚΕΔΕ καταγράφηκαν αναλυτικά οι ανάγκες των περιοχών που ήδη βρίσκονται σε καραντίνα και τα My market προχωρούν σε πρώτη φάση στην αποστολή 60.000 τεμαχίων κάθε κατηγορίας. Πρόκειται για τις ποσότητες που απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων, για 14 ημέρες, στις περιοχές σε καραντίνα των Δήμων Ξάνθης, Καστοριάς, Σκύδρας, Αλμωπίας, Άργους Ορεστικού, Μύκης, Βοΐου και Νεστορίου. 

Η εταιρεία τις τελευταίες εβδομάδες, έχει δεχθεί και ανταποκριθεί σε πάνω από 30 αιτήματα στήριξης σε Νοσοκομεία, Ιδρύματα, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Φιλοξενίας σε ολόκληρη τη χώρα, προσφέροντας πάνω από 15.000 συσκευασίες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

Τέλος για τους εργαζόμενους των My market, των METRO Cash & Carry  και των Κέντρων Διανομής της εταιρείας, που ανταποκρίθηκαν στο έργο της εξυπηρέτησης κάθε πελάτη, η εταιρεία θα προχωρήσει σε πρόσθετες αμοιβές ύψους 2,5 εκατ. ευρώ ενώ προχωρά σε 450 προσλήψεις για τις ανάγκες των My market, του e-shop και των Κέντρων Διανομής.

Δυστυχώς, ο αγώνας μας εναντίον της πανδημίας δεν έχει ακόμα τελειώσει. Συνεχίζεται και απαιτεί από όλους μας δύναμη, υπομονή και ειδικά στήριξη των ανθρώπων που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Στα My market θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα αυτόν, μέχρι να τον κερδίσουμε. Όλοι μαζί. Στηρίζοντας τον Άνθρωπο. Στηρίζοντας τους ανθρώπους μας.

Περισσότερα

10# Λιγότερες Ανισότητες

ΕΕΔΕΓΕ: Παρέμβαση για την θέσπιση ποσόστωσης 30% στα ΔΣ

Το ΕΕΔΕΓΕ (Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών) εκπροσωπώντας 250.000 γυναικείες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και στοχεύοντας στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και στην προώθηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης χαιρετίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την εταιρική διακυβέρνηση και παράλληλα τονίζει τη σημασία συμμετοχής των γυναικών σε Δ.Σ εισηγμένων εταιρειών σε ποσοστό τουλάχιστον 30%.

Με επιστολή που απέστειλε στον Yπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, το ΕΕΔΕΓΕ επισημαίνει, μεταξύ των υπολοίπων παρατηρήσεών του, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικές θέσεις, καθώς δίνοντας τα κατάλληλα κίνητρα και ενεργοποιώντας τις γυναίκες στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία θα είναι τεράστια.

Για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να εφαρμόσουμε μέτρα που ήδη προωθούνται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αυτό της ποσόστωσης, αλλά και ευρύτερες πρωτοβουλίες που θα επιτρέπουν στις γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες.

«Στην Ελλάδα μόνο το 24% των επιχειρήσεων διοικείται από γυναίκες και το ποσοστό αυτό πέφτει στο μισό όταν πρόκειται για την συμμετοχή των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια και στις θέσεις ευθύνης. Ειδικά στα Δ.Σ των εισηγμένων εταιρειών, οι γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις σε ποσοστό μόλις 11,3%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 είναι 25,3%. Η κατεύθυνση λοιπόν που προτείνουμε είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στη χώρα μας», αναφέρει η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ,  Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Πιστεύουμε ότι η γυναίκα και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης για την χώρα μας. Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η προώθηση της ισότητας και κρίνεται αναγκαίο να θεσπιστεί το μέτρο της ποσόστωσης.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ