WIND Ελλάς: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία Green Mission της Sunlight Recycling

Date:

Share post:

Tην ένταξή της στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία Green Mission ανακοίνωσε η WIND Hellas επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μικρότερη επίδραση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στο περιβάλλον.

Γι` αυτό το σκοπό η WIND Ελλάς στράφηκε στη SUNLIGHT Recycling, ως τον καταλληλότερο συνεργάτη για την ορθή διαχείριση του αποβλήτου συσσωρευτών.

Παραμένοντας πιστή στους βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής της πολιτικής, μεταξύ των οποίων η πρόληψη της ρύπανσης, η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, αλλά και η προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η WIND Hellas αναγνωρίζει τη σημασία της ορθής ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου – οξέως, που αποτελούν και ένα από τα πιο συνηθισμένα απόβλητα της δραστηριότητας της.

Στόχος της πρωτοβουλίας Green Mission, που εισήχθη το 2016 από τη SUNLIGHT Recycling, το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, είναι η σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέως, η οποία μπορεί να φθάσει σε ποσοστό το 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, το πρόβλημα που καταπολεμά η πρωτοβουλία είναι υψίστης σημασίας, καθώς μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας, «Στη WIND η ανακύκλωση υλικών είναι πάγιο και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας λειτουργίας. Ήδη από το 2008 έχουμε ανακυκλώσει πάνω από 1.000.000 κιλά συσσωρευτών, που πρακτικά ισοδυναμεί με την ανακύκλωση 50.000.000 κοινών μικρών μπαταριών τύπου ΑΑ ή περίπου 65.000 μπαταριών αυτοκινήτου. Αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Υποστηρίζουμε το Green Mission γιατί θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην μετάβαση σε μία πραγματικά κυκλική οικονομία. Θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνο την ανακύκλωση των αποβλήτων μπαταριών, αλλά και το μέγιστο όφελος προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Green Mission, η WIND Ελλάς, ενστερνίζεται τις κοινές αξίες των μελών της, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς και τη συνέπεια στην εφαρμογή της ορθής ανακύκλωσης και επιχειρηματικότητας μέσα από την κυκλική οικονομία. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία μεταξύ SUNLIGHT Recycling και WIND Ελλάς, επισφραγίζεται η δέσμευση για αειφόρο ανάπτυξη, η οποία προστατεύει το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και σέβεται τον άνθρωπο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content