Connect with us

Τηλεπικοινωνίες

WIND Ελλάς: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία Green Mission της Sunlight

Την ένταξή της στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία Green Mission ανακοίνωσε η WIND HELLAS.

Ειδικότερα, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μικρότερη επίδραση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στο περιβάλλον, η WIND Ελλάς, στρέφεται στη SUNLIGHT Recycling, ως τον καταλληλότερο συνεργάτη για την ορθή διαχείριση του αποβλήτου συσσωρευτών.

Παραμένοντας πιστή στους βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής της πολιτικής,  μεταξύ των οποίων η πρόληψη της ρύπανσης, η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, αλλά και η προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η WIND Hellas αναγνωρίζει τη σημασία της ορθής ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου – οξέως, που αποτελούν και ένα από τα πιο συνηθισμένα απόβλητα της δραστηριότητας της.

Στόχος της πρωτοβουλίας Green Mission, που εισήχθη το 2016 από τη SUNLIGHT Recycling, το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, είναι η σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέως, η οποία μπορεί να φθάσει σε ποσοστό το 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, το πρόβλημα που καταπολεμά η πρωτοβουλία είναι υψίστης σημασίας, καθώς μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την εφαρμογή ορθών πρακτικών ανακύκλωσης και θέλοντας να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επίτευξη του σκοπού αυτού, η WIND Ελλάς, γίνεται σύμμαχος και στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία Green Mission, με στόχο το μέγιστο όφελος για την κοινωνία την οικονομία και το περιβάλλον. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας: «Στη WIND η ανακύκλωση υλικών είναι πάγιο και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας λειτουργίας. Ήδη από το 2008 έχουμε ανακυκλώσει πάνω από 1.000.000 κιλά συσσωρευτών, που πρακτικά ισοδυναμεί με την ανακύκλωση 50.000.000 κοινών μικρών μπαταριών τύπου ΑΑ ή περίπου 65.000 μπαταριών αυτοκινήτου. Αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Υποστηρίζουμε το Green Mission γιατί θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην μετάβαση σε μία πραγματικά κυκλική οικονομία. Θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνο την ανακύκλωση των αποβλήτων μπαταριών, αλλά και το μέγιστο όφελος προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Green Mission,  η WIND Ελλάς,  ενστερνίζεται τις κοινές αξίες των μελών της, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς και τη συνέπεια στην εφαρμογή της ορθής ανακύκλωσης και επιχειρηματικότητας μέσα από την κυκλική οικονομία. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία μεταξύ SUNLIGHT Recycling και WIND Ελλάς, επισφραγίζεται η δέσμευση για αειφόρο ανάπτυξη, η οποία προστατεύει το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και σέβεται τον άνθρωπο.

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

9# Βιομηχανία, Καινοτομία & Υποδομές

Vodafone: #μαζί_ξεκινάμε πάλι για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων

Με το μήνυμα #μαζί_ξεκινάμε πάλι, το Vodafone Business στέκεται δίπλα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τις βοηθά να κάνουν το Restart, παρέχοντας δωρεάν για 3 μήνες όλα τα εργαλεία Giga Smart Business και Smart Working και δίνοντάς τους την ευκαιρία να μεταβούν στην ψηφιακή εποχή πιο γρήγορα από ποτέ, χωρίς αρχική επένδυση από την πλευρά τους, ώστε να είναι έτοιμες και παραγωγικές ό,τι κι αν συμβεί, δίχως να χάσουν χρόνο ή τις ευκαιρίες της αγοράς. 

Επιπλέον, το Vodafone Business ξεκινά την εμπορική διάθεση νέων, καινοτόμων λύσεων Internet of Things, που επιτρέπουν στις εταιρείες να εξασφαλίσουν την άνετη επιστροφή στην εργασία για τους εργαζομένους και τους πελάτες τους. Οι λύσεις, οι οποίες συμμορφώνονται με το ισχύον καθεστώς προστασίας των προσωπικών δεδομένων, σχεδιάστηκαν ώστε να αυξήσουν την προστασία της υγείας και ασφάλειας, διαφυλάσσοντας τους εργαζομένους από την έκθεση σε πρόσθετο κίνδυνο και διασφαλίζοντας την πλήρως υπεύθυνη λειτουργία τους επιχειρήσεων. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Μαζί ξεκινάμε πάλι και στηρίζουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Γνωρίζουμε ότι η επόμενη μέρα τις βρίσκει σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον το οποίο κάνει το ψηφιακό τους άλμα απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταποκριθούν στις μεγάλες αλλαγές που έρχονται. Με τους ανθρώπους και τις τεχνολογίες της, η Vodafone στέκεται δίπλα στις μικρομεσαίες και τις τουριστικές επιχειρήσεις, έρχεται να τις βοηθήσει να ξεκινήσουν πάλι, και τους παρέχει ψηφιακά εργαλεία αιχμής, ώστε με ταχύτητα και ευκολία να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να προστατέψουν πελάτες και εργαζομένους και να είναι έτοιμες για το μέλλον». 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

#μαζί – H Vodafone στηρίζει τον διεθνή οργανισμό Global Citizen

H Vodafone πιστή στη δέσμευσή της να συνδέει τους ανθρώπους για ένα καλύτερο μέλλον, στηρίζει τον διεθνή οργανισμό Global Citizen, συμμετέχοντας στη Σύνοδο Κορυφής και τη Συναυλία Global Goal: Unite for our Future, μια διοργάνωση που δίνει το μήνυμα της ισότιμης πρόσβασης στην έρευνα, τις θεραπείες και τα εμβόλια που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. 

Πρόκειται για μια ειδική παγκόσμια τηλεοπτική και ψηφιακή μετάδοση, που έχει ως στόχο να αναδείξει τον δυσανάλογο αντίκτυπο που έχει η πανδημία COVID-19 για όσους ζουν σε περιθωριοποιημένες κοινότητες, σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και για όσους αντιμετωπίζουν διακρίσεις. Η Σύνοδος Κορυφής και η Συναυλία προβλήθηκαν στο Vodafone TV και στο http://globalgoalunite.org στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας, το Σάββατο 27 Ιουνίου και ώρα Ελλάδας 16:00 και 21:00 αντίστοιχα. 

Επίσης, σκοπός της Συνόδου Κορυφής και της Συναυλίας ήταν να τιμήσει τους επιστήμονες και εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, καθώς και τους οργανισμούς ή φορείς που εργάζονται υπεύθυνα για να ολοκληρώσουν έρευνες, να αναπτύξουν και να διαθέσουν θεραπείες και εμβόλια που θα είναι διαθέσιμα σε όλους, σε κάθε άκρη της γης, όπου υπάρχει ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιστήμονες, φιλάνθρωποι, καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές και τις δυνάμεις τους με πολίτες όλου του κόσμου διεκδικώντας το δικαίωμα για την ισότιμη πρόσβαση όλων των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις, στις σωτήριες για τη ζωή υπηρεσίες, λύσεις και θεραπείες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

«Σε μία τόσο δύσκολή συγκυρία, που έχει πλήξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, εμείς στη Vodafone συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε κάθε συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσεων και ευκαιριών για όλους. Στηρίζουμε τον διεθνή οργανισμό Global Citizen και αγκαλιάζουμε αυτή την πρωτοβουλία που ενώνει τους ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης για ένα κοινό σκοπό. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην κοινωνία να συνδράμουμε όλοι, στην αντιμετώπιση του απειλητικού αυτού ιού, αλλά και να συμβάλλουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι κανείς να δεν μείνει στο περιθώριο λόγω της πανδημίας» δήλωσε ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας. 

Στη Σύνοδο Κορυφής πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και συνεντεύξεις με ειδικούς και ηγέτες σκέψης υπό τον συντονισμό των δημοσιογράφων Katie Couric, Mallika Kapur, Morgan Radford, Isha Sesay και Keir Simmons και αναδείχθηκαν επιστημονικές εκθέσεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε μεθόδους θεραπείας και στην ανάπτυξη και διάθεση εμβολίων. Συμμετείχαν επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η Πρόεδρος της Ν. Αφρικής Cyril Ramaphosa και η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, αλλά και ο Hugh Evans, η Melinda Gates, ο  Derrick Johnson κ.α.

Στην βραδιά της συναυλίας συμμετείχε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ενώ θα εμφανίστηκαν μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως Lady Gaga, Shakira, Coldplay, Justin Bieber, Miley Cyrus, Jennifer Hudson, Queen Latifah, Christine & The Queens, αλλά και διάσημοι αστέρες όπως Charlize Theron, David Beckham, Chris Rock, Hugh Jackman, Olivia Colman και Salma Hayek.

Η εκστρατεία Global Goal: Unite for our Future ξεκίνησε τον περασμένο μήνα υπό την αιγίδα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, η οποία θα συμμετέχει και στη βραδιά Συναυλίας. Η εν λόγω Εκστρατεία, υποστηριζόμενη από το Ίδρυμα Bloomberg Philanthropies, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και το Wellcome Trust, επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους και επιδιώκει να ανοικοδομήσει κοινότητες και οικονομίες με πνεύμα ελευθερίας και δικαιοσύνης για όλους. 

Περισσότερα

17# Συνεργασία για τους Στόχους

ΟΤΕ: Υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Ασθενών με COVID-19

Tο Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Byte Computer, για το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ). 

Το πληροφοριακό σύστημα εξασφαλίζει την «ανωνυμοποίηση» των στοιχείων των ασθενών, σύμφωνα με το ελληνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των επιστημόνων υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 θεσμοθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία με κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για τους μήνες που ακολουθούν, θα δίνει στην Η.ΔΙ.ΚΑ τη δυνατότητα συγκέντρωσης δεδομένων υγείας ασθενών με COVID-19 και διάθεσής τους στο Υπουργείο Υγείας και στους υγειονομικούς φορείς, τόσο για το σχεδιασμό πολιτικών διαχείρισης της νόσου και αποτροπής της διασποράς, όσο και για την παροχή  αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας στους νοσούντες.

Καλύπτοντας πλήρως τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νοσημάτων (ECDC), το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 δίνει τη δυνατότητα άμεσης καταγραφής και αποτελεσματικής παρακολούθησης -σε πραγματικό χρόνο- της εξέλιξης των κρουσμάτων. Επιπλέον, το σύστημα προσφέρει στους αρμόδιους επιστήμονες του Εθνικού Συστήματος Υγείας: 

Δυνατότητα ηλεκτρονικής καταχώρισης -σε καθημερινή βάση- όλων των επιβεβαιωμένων θετικών κρουσμάτων, της χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, καθώς και της πορείας και έκβασης της νοσηλείας τους.

Στοιχεία για στατιστικές αναλύσεις και επιδημιολογικές μελέτες. 

Αυτοματοποίηση έκδοσης παραπεμπτικών εξετάσεων.

Παρακολούθηση αποστολής δειγμάτων προς τα διαπιστευμένα εργαστήρια και ηλεκτρονική αποστολή των αποτελεσμάτων. 

Διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ, Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης κτλ.). 

To έργο σχολίασε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Η.ΔΙ.ΚΑ, Νίκη Τσούμα, δήλωσε, καθώς και ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, Γρηγόρης Χριστόπουλος και ο Σπύρος Βυζάντιος, Προέδρος της Byte Computer.

Σημειώνεται ότι η COSMOTE έχει συμβάλλει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Κρατικού μηχανισμού στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, υλοποιώντας σειρά ολοκληρωμένων λύσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ICT). Στα έργα που έχουν υλοποιηθεί περιλαμβάνονται η υπηρεσία τηλεργασίας για 10.000 Δημόσιους υπαλλήλους μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ, η άυλη συνταγογράφηση και η πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακίνησης και ψηφιακής υπογραφής Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΑΠΟΨΕΙΣ