WIND Ελλάς: Συμμετοχή στην πρωτοβουλία Green Mission της Sunlight

Date:

Share post:

Την ένταξή της στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία Green Mission ανακοίνωσε η WIND HELLAS.

Ειδικότερα, επιδιώκοντας την όσο το δυνατόν μικρότερη επίδραση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στο περιβάλλον, η WIND Ελλάς, στρέφεται στη SUNLIGHT Recycling, ως τον καταλληλότερο συνεργάτη για την ορθή διαχείριση του αποβλήτου συσσωρευτών.

Παραμένοντας πιστή στους βασικούς άξονες της περιβαλλοντικής της πολιτικής,  μεταξύ των οποίων η πρόληψη της ρύπανσης, η μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας, αλλά και η προώθηση της ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, η WIND Hellas αναγνωρίζει τη σημασία της ορθής ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου – οξέως, που αποτελούν και ένα από τα πιο συνηθισμένα απόβλητα της δραστηριότητας της.

Στόχος της πρωτοβουλίας Green Mission, που εισήχθη το 2016 από τη SUNLIGHT Recycling, το βραχίονα Ανακύκλωσης Συσσωρευτών Μολύβδου της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, είναι η σωστή ανακύκλωση του αποβλήτου μπαταρίας μολύβδου–οξέως, η οποία μπορεί να φθάσει σε ποσοστό το 95%, με την τεχνολογία αιχμής που είναι σήμερα διαθέσιμη. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, το πρόβλημα που καταπολεμά η πρωτοβουλία είναι υψίστης σημασίας, καθώς μόνο το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται και ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την εφαρμογή ορθών πρακτικών ανακύκλωσης και θέλοντας να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επίτευξη του σκοπού αυτού, η WIND Ελλάς, γίνεται σύμμαχος και στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία Green Mission, με στόχο το μέγιστο όφελος για την κοινωνία την οικονομία και το περιβάλλον. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας: «Στη WIND η ανακύκλωση υλικών είναι πάγιο και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας λειτουργίας. Ήδη από το 2008 έχουμε ανακυκλώσει πάνω από 1.000.000 κιλά συσσωρευτών, που πρακτικά ισοδυναμεί με την ανακύκλωση 50.000.000 κοινών μικρών μπαταριών τύπου ΑΑ ή περίπου 65.000 μπαταριών αυτοκινήτου. Αλλά αυτό δεν μας αρκεί. Υποστηρίζουμε το Green Mission γιατί θέλουμε να δώσουμε ώθηση στην μετάβαση σε μία πραγματικά κυκλική οικονομία. Θέλουμε να διασφαλίσουμε όχι μόνο την ανακύκλωση των αποβλήτων μπαταριών, αλλά και το μέγιστο όφελος προς την κοινωνία και το περιβάλλον».

Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία Green Mission,  η WIND Ελλάς,  ενστερνίζεται τις κοινές αξίες των μελών της, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς και τη συνέπεια στην εφαρμογή της ορθής ανακύκλωσης και επιχειρηματικότητας μέσα από την κυκλική οικονομία. Μέσα από τη νέα αυτή συνεργασία μεταξύ SUNLIGHT Recycling και WIND Ελλάς, επισφραγίζεται η δέσμευση για αειφόρο ανάπτυξη, η οποία προστατεύει το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και σέβεται τον άνθρωπο.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Η Αειφορία στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και το παράδειγμα της Interamerican

Είναι εύλογο πως δεν υπάρχει τεκμηρίωση και ορισμός Εταιρικής Ευθύνης αναφορικά με τη βιωσιμότητα χωρίς απολύτως περιεκτικές και...

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Μοιράζει και αυτό το Πάσχα ακόμα περισσότερα γεύματα

Στηρίζει για 5η χρονιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και εξασφαλίζει για έναν μήνα το κόστος γευμάτων 900 παιδιών.

Lidl Official Fresh Food Partner: Στο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας UCI 2023

Τον Αύγουστο του 2023 θα διεξαχθούν 13 Παγκόσμια Πρωταθλήματα UCI και η Lidl στηρίζει το σημαντικό γεγονός της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας.

ΕΕΣ: Παρέλαβε 20 τόνους αλεύρι από την Loulis Food Ingredients 

H εταιρεία παρέδωσε στις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. 20 τόνους αλεύρι αρτοποιίας τύπου 70% (σακιά 25kg), με προορισμό τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.