Wolt: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της ΕΕ

Date:

Share post:

Η Wolt υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, επισφραγίζοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον.

Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από τη Wolt, συμβαδίζει με τις βασικές αρχές της εταιρείας, καθώς αναγνωρίζει ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα περιβάλλον όπου είναι πραγματικά αποδεκτοί και ισότιμοι, μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα. Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προωθεί ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον για όλους, όπως ήδη κάνει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία του κάθε συνεργάτη ή υπαλλήλου, ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας, ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt Greece, επεσήμανε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Wolt, η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης αποτελεί πυξίδα, την οποία ακολουθούμε με συνέπεια από την αρχή της λειτουργίας μας στην Ελλάδα, και μας αντιπροσωπεύει σε κάθε μας ενέργεια. Έτσι, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που προχωρήσαμε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, καθώς αποτελεί την επικύρωση της ισχυρής μας δέσμευσης, για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί και σέβεται τη διαφορετικότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών, ανεξαρτήτως φύλου, πεποιθήσεων, θρησκευτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε: «Η Wolt, η πλατφόρμα διανομής φαγητού και άλλων αγαθών, που συνδέει πελάτες με τα καλύτερα εστιατόρια και επιχειρήσεις της πόλης και εξαιρετικούς συνεργάτες διανομείς, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στο μεγάλο δίκτυο των επιχειρήσεων και οργανισμών που στηρίζουν τη Χάρτα και κατ’ επέκταση τις αρχές και αξίες της Διαφορετικότητας και υγιούς Ένταξης διαφορετικών ανθρώπων στο εργασιακό περιβάλλον θα ισχυροποιήσει το δίκτυο μας και θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας για το χτίσιμο ενός χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς επαγγελματικού τοπίου. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

Related articles

Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Συνεισφορά στην Πάρνηθα 

Σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας.

Costa Navarino: Μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 80% το 2022

Η μείωση οφείλεται στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές μέσω πιστοποιητικών προέλευσης, τη μείωση χρήσης LPG καθώς και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας / ανά διανυκτέρευση. 

SolidarityNow: Έκθεση για τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της έμφυλης βίας

Το Κέντρο υποστηρίζει ανθρώπους από 80 διαφορετικές χώρες και σκοπός είναι να αποτελέσει κόμβο ευαισθητοποίησης.

ARIEL και Κινητό Πλυντήριο Ρούχων ITHACA δίπλα στους πλυμμηροπαθείς της Θεσσαλίας

Με τη συνεργασία να «μετρά» ήδη 5 χρόνια έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να προσφέρουν πάνω από 184.165 κιλά καθαρών ρούχων, έχοντας εξυπηρετήσει 9.384 άστεγους συνανθρώπους μας.
Skip to content