Xerox: Έκθεση ΕΚΕ, πυξίδα έγκαιρης επίτευξης των στόχων αειφορίας

Date:

Share post:

Πολλούς από τους στόχους αειφορίας του εταιρικού πλάνου «2020» φαίνεται να έχει πετύχει η Xerox, καθώς σύμφωνα με το Global Citizenship Report που δημοσίευσε πρόσφατα, έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην ενέργεια, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση νερού, ενώ η εταιρεία είναι σε θετική τροχιά για την επίτευξη και των περισσότερων από τους υπόλοιπους στόχους.

Η έκθεση που συνεχίζει την παράδοση της Xerox να εκδίδει απολογισμούς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εδώ και 12 χρόνια, προετοιμάστηκε με βάση τις οδηγίες GRI G4 και είναι σύμφωνη με τα νέα πρότυπα αναφοράς GRI που εκδόθηκαν στα τέλη του 2016.

Η έκθεση προσφέρει μια λεπτομερή αποτύπωση της οπτικής της Xerox και των επιδόσεών της όσον αφορά στην εταιρική υπευθυνότητα, σε τομείς που καλύπτουν κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Σε αυτά εντάσσονται η υγεία και η ασφάλεια των πελατών, η επιχειρηματική ηθική, η περιβαλλοντική υπευθυνότητα, η επιβράβευση των εργαζομένω, καθώς και η ποικιλία και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο απολογισμός εστιάζει κατά κύριο λόγο στους τομείς εταιρικής υπευθυνότητας που ενδιαφέρουν τη Xerox και το κοινό της, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εργαζομένων, των κοινοτήτων, των επενδυτών, των προμηθευτών και των μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

Το Global Citizenship Report του 2017 επικεντρώνεται σε σημαντικούς τομείς που αποτυπώνουν την ουσία των προσπαθειών της Xerox να είναι ένας υπεύθυνος εταίρος:

Εταιρική Διακυβέρνηση: Όπως εξηγεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η Xerox διαχειρίζεται την εταιρική υπευθυνότητα από το υψηλότερο επίπεδο του CEO και κατεβαίνοντας διαδοχικά στην επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και του ΔΣ, που έχει την ευθύνη για ενδεχόμενες παραλείψεις.

Προστασία του Πλανήτη: Βασίζεται στην αρχή του 2012, βάσει της οποίας η Xerox έχει μειώσει την ενέργεια κατανάλωσης κατά 20% και μειώσει τους ρύπους κατά 28% – δηλαδή 92.000 μετρικούς τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2e) σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο. Αυτό ισοδυναμεί με την αφαίρεση από τους δρόμους περισσότερων από 19.000 επιβατικών οχημάτων ετησίως.

Φροντίδα για τις Κοινότητες: Το 2016, η εταιρεία επένδυσε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Community Involvement Progam της Xerox, το οποίο συνδυάζει το εθελοντικό πνεύμα των ανθρώπων μας με τη χρηματοδότηση Xerox για το καλό της κοινότητας που ζούμε και εργαζόμαστε. Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της Xerox συμμετείχαν σε περισσότερα από 900 προγράμματα.

Εξέλιξη του Εργασιακού Περιβάλλοντος: Εξασφαλίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον που είναι ασφαλές, πολύπλευρο και δίκαιο για όλους, η Xerox έχει δημιουργήσει εύκολα προσβάσιμα κανάλια για να συγκεντρώνει το feedback των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένης της Έρευνας Πολιτισμού, που διεξάγεται σε 50 χώρες και 19 γλώσσες.

Προτεραιότητα στους πελάτες: Οι πελάτες της Xerox, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι συνεργάτες της στην πρωτοπορία. Συνεργάζονται σε workshops που εξερευνούν το μέλλον των επιχειρήσεων και εντοπίζουν νέες ευκαιρίες χρήσης της τεχνολογίας και δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού.

Καλές Επιχειρηματικές Πρακτικές: Βρίσκεται στη λίστα “100 Best Corporate Citizens” του περιοδικού Corporate Responsibility για ένατο συνεχές έτος, καθώς και στη λίστα των πιο Ηθικών Εταιρειών Παγκοσμίως® για το 2017 – μάλιστα είναι μια εκ των 13 εταιρειών που βρίσκονται συνεχώς στη συγκεκριμένη λίστα τα τελευταία 11 χρόνια.

«Ο ιδρυτής της Xerox Joe Wilson δημιούργησε μια πρωτοποριακή και καινοτόμα εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος επικοινωνεί, συνδέεται και δουλεύει», τόνισε ο CEO της Xerox Jeff Jacobson. «Επίσης θεμελίωσε το ήθος μας και το αίσθημα υπευθυνότητας που μας εμπνέει μέχρι σήμερα. Συχνά προκαλώ τους ανθρώπους μας να σκεφτούν πώς η Xerox μπορεί να είναι μια κινητήριος δύναμη του καλού. Ενθουσιάζομαι πάντα όταν ακούω ιστορίες καθημερινής ανταπόδοσης, και ιστορίες επιτυχίας πελατών μας ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων της Xerox».

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Προκλήσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία λόγω εξάρτησης από τους ημιαγωγούς

Η ζήτηση ημιαγωγών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτυσσόμενες τάσεις στη συγκεκριμένη αγορά.

Το Trimaran IDEC SPORT στην Μαρίνα Φλοίσβου για το the Arch Project

Πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που στοχεύει στην επιτάχυνση της «πράσινης» μετάβασης, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων για την προβολή καινοτόμων λύσεων.

BCG: Έκθεση βιωσιμότητας για το 2022

Σύμφωνα με την έκθεση, η BCG πραγματοποίησε περισσότερα από 900 κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα για 780 φορείς το 2022, ενώ έχει επενδύσει συνολικά από το 2020 πάνω από 1 δισ. δολ..

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Συνεργασία με GEP σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση ανήκει στις διαπιστευμένες από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο Διαπίστευσης φορέων πιστοποίησης προσώπων ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024.
Skip to content