Connect with us

Τεχνολογία

Xerox: Έκθεση ΕΚΕ, πυξίδα έγκαιρης επίτευξης των στόχων αειφορίας

Πολλούς από τους στόχους αειφορίας του εταιρικού πλάνου «2020» φαίνεται να έχει πετύχει η Xerox, καθώς σύμφωνα με το Global Citizenship Report που δημοσίευσε πρόσφατα, έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην ενέργεια, τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση νερού, ενώ η εταιρεία είναι σε θετική τροχιά για την επίτευξη και των περισσότερων από τους υπόλοιπους στόχους.

Η έκθεση που συνεχίζει την παράδοση της Xerox να εκδίδει απολογισμούς εταιρικής κοινωνικής ευθύνης εδώ και 12 χρόνια, προετοιμάστηκε με βάση τις οδηγίες GRI G4 και είναι σύμφωνη με τα νέα πρότυπα αναφοράς GRI που εκδόθηκαν στα τέλη του 2016.

Η έκθεση προσφέρει μια λεπτομερή αποτύπωση της οπτικής της Xerox και των επιδόσεών της όσον αφορά στην εταιρική υπευθυνότητα, σε τομείς που καλύπτουν κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Σε αυτά εντάσσονται η υγεία και η ασφάλεια των πελατών, η επιχειρηματική ηθική, η περιβαλλοντική υπευθυνότητα, η επιβράβευση των εργαζομένω, καθώς και η ποικιλία και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο απολογισμός εστιάζει κατά κύριο λόγο στους τομείς εταιρικής υπευθυνότητας που ενδιαφέρουν τη Xerox και το κοινό της, συμπεριλαμβανομένων των πελατών, των εργαζομένων, των κοινοτήτων, των επενδυτών, των προμηθευτών και των μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

Το Global Citizenship Report του 2017 επικεντρώνεται σε σημαντικούς τομείς που αποτυπώνουν την ουσία των προσπαθειών της Xerox να είναι ένας υπεύθυνος εταίρος:

Εταιρική Διακυβέρνηση: Όπως εξηγεί η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, η Xerox διαχειρίζεται την εταιρική υπευθυνότητα από το υψηλότερο επίπεδο του CEO και κατεβαίνοντας διαδοχικά στην επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και του ΔΣ, που έχει την ευθύνη για ενδεχόμενες παραλείψεις.

Προστασία του Πλανήτη: Βασίζεται στην αρχή του 2012, βάσει της οποίας η Xerox έχει μειώσει την ενέργεια κατανάλωσης κατά 20% και μειώσει τους ρύπους κατά 28% – δηλαδή 92.000 μετρικούς τόνους ισοδυνάμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2e) σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο. Αυτό ισοδυναμεί με την αφαίρεση από τους δρόμους περισσότερων από 19.000 επιβατικών οχημάτων ετησίως.

Φροντίδα για τις Κοινότητες: Το 2016, η εταιρεία επένδυσε 1 εκατομμύριο δολάρια στο Community Involvement Progam της Xerox, το οποίο συνδυάζει το εθελοντικό πνεύμα των ανθρώπων μας με τη χρηματοδότηση Xerox για το καλό της κοινότητας που ζούμε και εργαζόμαστε. Περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της Xerox συμμετείχαν σε περισσότερα από 900 προγράμματα.

Εξέλιξη του Εργασιακού Περιβάλλοντος: Εξασφαλίζοντας ένα εργασιακό περιβάλλον που είναι ασφαλές, πολύπλευρο και δίκαιο για όλους, η Xerox έχει δημιουργήσει εύκολα προσβάσιμα κανάλια για να συγκεντρώνει το feedback των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένης της Έρευνας Πολιτισμού, που διεξάγεται σε 50 χώρες και 19 γλώσσες.

Προτεραιότητα στους πελάτες: Οι πελάτες της Xerox, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι συνεργάτες της στην πρωτοπορία. Συνεργάζονται σε workshops που εξερευνούν το μέλλον των επιχειρήσεων και εντοπίζουν νέες ευκαιρίες χρήσης της τεχνολογίας και δημιουργίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού.

Καλές Επιχειρηματικές Πρακτικές: Βρίσκεται στη λίστα «100 Best Corporate Citizens» του περιοδικού Corporate Responsibility για ένατο συνεχές έτος, καθώς και στη λίστα των πιο Ηθικών Εταιρειών Παγκοσμίως® για το 2017 – μάλιστα είναι μια εκ των 13 εταιρειών που βρίσκονται συνεχώς στη συγκεκριμένη λίστα τα τελευταία 11 χρόνια.

«Ο ιδρυτής της Xerox Joe Wilson δημιούργησε μια πρωτοποριακή και καινοτόμα εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος επικοινωνεί, συνδέεται και δουλεύει», τόνισε ο CEO της Xerox Jeff Jacobson. «Επίσης θεμελίωσε το ήθος μας και το αίσθημα υπευθυνότητας που μας εμπνέει μέχρι σήμερα. Συχνά προκαλώ τους ανθρώπους μας να σκεφτούν πώς η Xerox μπορεί να είναι μια κινητήριος δύναμη του καλού. Ενθουσιάζομαι πάντα όταν ακούω ιστορίες καθημερινής ανταπόδοσης, και ιστορίες επιτυχίας πελατών μας ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων της Xerox».

Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Περισσότερα
Διαφημίσεις
Σχολιάστε

Σχολιάστε το άρθρο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × five =

17# Συνεργασία για τους Στόχους

Πρόγραμμα Υποτροφιών Stackforce από την Profile Software

Σε συνεργασία με το Coding School | kariera.gr, η Profile Software, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα υποτροφιών Stackforce, παρέχοντας 30 πλήρεις εκπαιδευτικές υποτροφίες σε νέα ταλέντα του προγραμματισμού, απόφοιτους σχολών πληροφορικής.

Μέσα από ένα πρόγραμμα 2 μηνών, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου, 30 developers έλαβαν γνώσεις και δεξιότητες σε νέες τεχνολογίες στο κλάδο της Πληροφορικής. Πιο συγκεκριμένα, μέσω εντατικών μαθημάτων, εκπαιδεύτηκαν στο .ΝΕΤ framework και στo front-end framework της Angular. Οι συμμετέχοντες υλοποίησαν με επιτυχία ομαδικά project και τα παρουσίασαν με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, στους instructors και τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Η πρωτοβουλία Υποτροφιών Stackforce, της Profile Software έδωσε την ευκαιρία εξέλιξης σε νέες και νέους, προσφέροντάς τους δωρεάν εκπαίδευση σε 2 τεχνολογίες αιχμής και απορρόφησε ήδη στο εργατικό δυναμικό της το 30% των συμμετεχόντων.

Περισσότερα

Δράσεις

H ESET Hellas στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Η ESET Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τις προσπάθειές του να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και ισορροπία των παιδιών.

Συγκεκριμένα, η ESET Hellas ανέλαβε και φέτος να καλύψει τις ανάγκες ασφάλειας των IT συστημάτων του Οργανισμού, προσφέροντας 350 άδειες της λύσης ESET Endpoint Protection Standard.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος σε δήλωση του ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά την ESET Hellas για την εμπιστοσύνη και τη διαχρονική υποστήριξη στον καθημερινό μας αγώνα με στόχο την ολιστική υποστήριξη και την ευημερία όλων των ευάλωτων παιδιών. Εταιρείες όπως η ESET Hellas με υπευθυνότητα και έμπρακτη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία βρίσκεται σταθερά δίπλα μας, συμβάλλοντας ενεργά στη συνέχιση του δύσκολου έργου μας 23 και πλέον χρόνια, και της προσπάθειάς μας να εξασφαλίσουμε το Χαμόγελο σε κάθε παιδί».

Όπως δήλωσε σχετικά ο Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος της ESET Hellas: ««Το Χαμόγελο του Παιδιού» επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο: προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών και καλύπτει τις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν, ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να χαμογελούν. Ελπίζοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη συνέχιση του πολύτιμου αυτού έργου, προσφέρουμε λύσεις ασφαλείας της ESET που θα κρατήσουν προστατευμένο τον Οργανισμό από οποιαδήποτε ψηφιακή απειλή».

Το ESET Endpoint Protection Standard, αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές για πολυεπίπεδη προστασία από το malware και ολοκληρωμένη προστασία των endpoint. Με τεχνολογία εντοπισμού με βάση τη συμπεριφορά και υποστήριξη virtualization, η συγκεκριμένη λύση εξαλείφει όλων των ειδών τις απειλές. Το ESET Endpoint Protection Standard παρέχει αποδεδειγμένη προστασία ενώ αφήνει περισσότερους πόρους του συστήματος για βασικά προγράμματα από τα οποία εξαρτώνται οι τελικοί χρήστες καθημερινά, μπλοκάροντας παράλληλα μη εξουσιοδοτημένες συσκευές. Χάρη στην αναγνωρισμένη τεχνολογία ESET NOD32®, με τις λειτουργίες Exploit Blocker και Advanced Memory Scanner, είναι σε θέση να εξουδετερώνει όλες τις εξελιγμένες απειλές, ενώ είναι διαχειρίσιμη μέσω του ESET Security Management Center.

Περισσότερα

3# Καλή Υγεία & Ευημερία

Microsoft: Νέα διαγνωστική μέθοδος για ποιότητα ζωής

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Case Western Reserve University της Αμερικής έχουν δημιουργήσει μία νέα μέθοδο διάγνωσης ασθενειών που ονομάζεται Magnetic Resonance Fingerprinting (MRF), η οποία αποτελεί την εξέλιξη της μαγνητικής τομογραφίας, καθώς χρησιμοποιεί πιο ευαίσθητες τεχνικές σάρωσης, για να ανιχνεύσει εάν οι θεραπείες καρκίνου λειτουργούν μετά από μία μόνο δόση χημειοθεραπείας.

Αναλύοντας το «δακτυλικό αποτύπωμα» μιας ασθένειας

Το MRF λειτουργεί με βάση το ότι κάθε ιστός έχει το δικό του ξεχωριστό «δακτυλικό αποτύπωμα», το οποίο μπορεί να αναγνωριστεί μέσω της εξελιγμένης μαγνητικής τομογραφίας. Πρόκειται για μια μέθοδο πολλά υποσχόμενη, η οποία είναι ικανή να προσφέρει πιο έγκαιρη και πιο ακριβή αναγνώριση πιθανής νόσου, αναλύοντας έναν τεράστιο όγκο δεδομένων. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς τους «κβαντικούς αλγόριθμους» της Microsoft, δηλαδή τους αλγόριθμους που δανείζονται στοιχεία από την κβαντική φυσική και αναπτύσσονται για τους κβαντικούς υπολογιστές του μέλλοντος που δεν έχουν ακόμα δημιουργηθεί. Το απίστευτ ο πλεονέκτημά τους είναι ότι μπορούν να τρέχουν και στους κλασικούς υπολογιστές που είναι ευρέως διαθέσιμοι σήμερα, λύνοντας έτσι εξαιρετικά δύσκολα υπολογιστικά προβλήματα.

Πιο γρήγορη και ακριβής διάγνωση

Στις μέρες μας, ένας ασθενής με καρκίνο υποβάλλεται σε πολλούς κύκλους χημειοθεραπείας και περνάει μήνες σε κατάσταση αναμονής, μέχρι οι ιατρικές εξετάσεις να δείξουν εάν το συγκεκριμένο κοκτέιλ ισχυρών φαρμάκων έχει συρρικνώσει τον όγκο ή όχι. Με το MRF και τους «κβαντικούς αλγόριθμους» της Microsoft, η κατάσταση αυτή ανατρέπεται, καθώς οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούν να αξιολογούν την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας μέσα σε μια εβδομάδα, σε αντίθεση με τους έξι μήνες που ισχύει σήμερα. Αυτή η νέα πραγματικότητα θα μετασχηματίσει κυριολεκτικά τον τομέα της ιατρικής διάγνωσης, όσον αφορά στο κομμάτι της αξιολόγησης μιας θεραπείας, αλλά και Θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών, οι οποίοι θα αποφεύγουν τις άσκοπες παρενέργειες των φαρμάκων.

Η εξέλιξη της μαγνητικής τομογραφίας

Το MRF επιτρέπει στους γιατρούς που διαβάζουν μια μαγνητική τομογραφία να αντλούν ακριβή συμπεράσματα σύμφωνα με τις ποικίλες ιδιότητες ενός ιστού, αντί να βασίζονται στην εμπειρία τους για να αποφασίσουν αν η φωτεινότητα ή το χρώμα μιας συγκεκριμένης περιοχής υποδεικνύει ότι ο ιστός είναι άρρωστος ή υγιής. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι το MRF υπερισχύει άλλων αντίστοιχων πρωτοκόλλων μαγνητικής τομογραφίας (ΜRΙ) κατά παράγοντα 1.8. Συγκεκριμένα, οι αλγόριθμοι της Microsoft γλιτώνουν τους ασθενείς από επώδυνες ή επεμβατικές διαγνωστικές διαδικασίες, καθώς επιτρέπουν στις ιατρικές ομάδες να προχωρούν σε σαρώσεις που είναι έως και τρεις φορές πιο γρήγορες, σε σχέση με το MRI, και 30% πιο ακριβείς. Έτσι, μειώνεται το κόστος εξετάσεων για τους ασθενείς και τα νοσοκομεία, και αυξάνονται οι πιθανότητες έγκαιρης διάγνωσης, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν μεγάλες λίστες αναμονής για μαγνητική τομογραφία.

Φέρνοντας στο φως όσα δεν βλέπαμε μέχρι σήμερα

Αλλά και σε περιπτώσεις όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η επιληψία, το MRF μπορεί να ανιχνεύσει τις αλλαγές στον εγκέφαλο που είναι αόρατες με συμβατικές μεθόδους, δίνοντας ολοκληρωμένη κλινική εικόνα πολύ πιο σημαντική από αυτή που μπορούν να δουν σήμερα οι γιατροί. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει σε πιο ακριβή πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί μια ασθένεια ή για το αν τα φάρμακα που θα πάρει ο ασθενής θα είναι αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή τη στιγμή το MRF χρησιμοποιείται σε δεκάδες ακαδημαϊκά ιατρικά κέντρα, ενώ αναμένεται ευρεία υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνικής μέσα στα επόμενα χρόνια. Η τεχνολογία της Microsoft προσφέρει ήδη την τεχνολογία του αύριο και αλλάζει για πάντα τον τρόπο που γίνονται οι ιατρικές διαγνώσεις.

Περισσότερα

Ετικέτες

Εγγραφή στο Newsletter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ