Xerox Hellas: Στηρίζει την “Ηλιαχτίδα” και την “Κιβωτό του Αιγαίου”

Date:

Share post:

Τη στήριξή της σε δύο κοινωφελείς οργανισμούς με έναν πρωτότυπο τρόπο πρoσέφερε πρόσφατα η Xerox Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει.

Ειδικότερα, η εταιρεία ζήτησε από τους αντιπροσώπους της σε όλη την Ελλάδα να της υποδείξουν τοπικούς φορείς – οργανισμούς με κοινωφελή δράση, προκειμένου να υποστηρίξει τις δραστηριότητές τους.

Αφού συγκέντρωσε τις προτάσεις ζήτησε από τους εργαζομένους της να επιλέξουν δύο από τους προτεινόμενους φορείς με σκοπό να στηρίξει το έργο τους.

Οι εργαζόμενοι επέλεξαν μετά από ψηφοφορία τον Παγκρήτιο σύλλογο γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο “Ηλιαχτίδα” και το χωριό παιδικής προστασίας στη Χίο “Κιβωτός του Αιγαίου”, που αποτελεί παράστημα της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Κιβωτός του κόσμου” – δύο φορείς που στήριξε οικονομικά η Xerox Hellas.

Οι φορείς

Ο Παγκρήτιος σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με καρκίνο “Ηλιαχτίδα” έχει σκοπό την ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη των παιδιών με νεοπλασματικά νοσήματα, καθώς και των οικογενειών τους, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και στα κοντινά με αυτή νησιά.

Ο σύλλογος έχει δημιουργήσει ξενώνα φιλοξενίας παιδιών με καρκίνο, και παρέχει πλήρη κάλυψη εξόδων εξετάσεων και εξειδικευμένων χειρουργικών επεμβάσεων, δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους και ψυχαγωγικές και εορταστικές εκδηλώσεις σε νοσοκομεία, σε τακτική βάση.

Το χωριό παιδικής προστασίας στη Χίο “Κιβωτός του Aιγαίου” αποτελεί παράρτημα της οργάνωσης “Κιβωτός του κόσμου” και έχει σκοπό να προσφέρει προστασία, αγάπη και θαλπωρή σε όλα τα πληγωμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά της περιοχής του Αιγαίου, μέσα σε ένα χώρο φυσικής ομορφιάς και γαλήνης.

Τα παιδιά της “Κιβωτού του κόσμου” φτάνουν στο χωριό εφόσον έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον κατόπιν εισαγγελικής εντολής, εξαιτίας της έντονης παραμέλησης, της εγκατάλειψης, της σωματικής ή ψυχολογικής κακοποίησης, ή ενδεχομένως και της εκμετάλλευσης που έχουν βιώσει. Σήμερα στο χωριό φιλοξενούνται 30 παιδιά.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Μαρία Ευστρατίου, όσο και ο υπεύθυνος της Κιβωτού του Κόσμου – Αιγαίου, Νίκος Τάγαρης, η πρωτοβουλία δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την πολύτιμη συμβολή των συνεργατών της Xerox σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα του αντιπροσώπου στην Κρήτη, Δημήτρη Αρμάου και του αντιπροσώπου στη Χίο Βαγγέλη Ασήμογλου.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

PepsiCo: Δεντροφύτευση στους Θρακομακεδόνες από τη Green Team Hellas

Με τις εθελοντικές της δράσεις η Green Team της PepsiCo Hellas κάνει πράξη την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με την σφραγίδα της EUROCERT η πιστοποίηση της ΗΛΕΚΤΩΡ

Το Πρότυπο ISO 41001, προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων.

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και Pieris Architects δημιουργούν το «the SPOT» 

H συνεργασία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ με το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του πρωτότυπου αυτού κτιρίου βασίζεται στο κοινό τους όραμα για καινοτόμες και κλιματικά ουδέτερες κατασκευές.

Chiquita: Στον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Ο Μαραθώνιος αποτελεί πόλο έλξης για δρομείς από όλο τον κόσμο, κάθε ηλικίας και επιπέδου, καθώς και δρομείς με αναπηρίες, μεταδίδοντας έναν τρόπο ζωής ο οποίος βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία. 
Skip to content