Η Xerox στη λίστα με τις πιο ηθικές εταιρείες του κόσμου για 12η χρονιά

Date:

Share post:

Η Χerox αναγνωρίστηκε ως μία από τις πιο ηθικές εταιρείες στον κόσμο για το 2018 από το Ινστιτούτο Ethisphere, τον παγκόσμιο ηγέτη στον καθορισμό και στη μετεξέλιξη των προτύπων επιχειρηματικής ηθικής.

Η Xerox βρίσκεται σε αυτή τη λίστα από το 2006 και είναι μία από τις δύο τιμώμενες εταιρείες στον Κλάδο των Πληροφοριακών Συστημάτων, οι οποίες αναγνωρίζονται για τη δέσμευσή τους στην ακέραιη εταιρική διακυβέρνηση και στην ιεράρχηση των ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών.

Το 2018 τιμήθηκαν 135 οργανισμοί από 23 χώρες και 57 κλάδους. Η αξιολόγηση και βελτίωση της κουλτούρας, η αυθεντική διακύβερνηση, η αφοσίωση στη διαφάνεια και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι οι βασικές προτεραιότητες όλων όσων τιμήθηκαν.

«Κάθε απόφαση και δράση μας θα πρέπει να φανερώνει τη σταθερή προσήλωσή μας στον κώδικα ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών» τόνισε ο CEO της Xerox Jeff Jacobson. «Η συνεχής αναγνώρισή μας από τη Ethisphere είναι μια αντανάκλαση αυτής της προσήλωσης».

«Οι παγκόσμιες επιχειρήσεις που λειτουργούν με κοινή αντίληψη του νόμου είναι πλέον η ισχυρότερη φωνή της κοινωνίας για πιο ανθρώπινες συνθήκες. Φέτος διαπιστώσαμε ότι κάποιες εταιρίες βρήκαν αυτήν τη φωνή. Οι πιο ηθικές εταιρίες του κόσμου συνέχισαν να οδηγούν υποδειγματικά τις εξελίξεις» τόνισε ο CEO του Ethisphere Timothy Erblich.

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

Related articles

Τουρισμός: Ζητούμενο η ισορροπία ανάπτυξης και προστασίας της φύσης

Οι αρχές της αειφορίας αναφέρονται στις περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικο-πολιτιστικές πτυχές της τουριστικής ανάπτυξης και στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών των τριών διαστάσεων.

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει με πράξεις αγάπης τα Παιδικά Χωριά SOS

Η εταιρεία σε συνεργασία με τα καταστήματα My market, καλύπτει για όλο το καλοκαίρι το κόστος των γευμάτων για τα παιδιά που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόγραμμα «Green School by Τράπεζα Χανίων» 

Tα παιδιά ενημερώνονται για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για απλές, πρακτικές λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕΣ συγχαίρει τον Ε.E.Σ. για την προσφορά του

Το έργο του Ε.Ε.Σ. τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με φωταγώγηση του κτιρίου με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το βράδυ της Δευτέρας (8/5).
Skip to content