Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /var/www/vhosts/csrindex.gr/httpdocs/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/generators/schema/article.php on line 52

Xerox: βοηθά τις επιχειρήσεις να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα

Date:

Share post:

new-xerox-logo-medium-res

Η επιδημία Ebola που ξέσπασε στη Δυτική Αφρική και αναφέρθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2014, γρήγορα αποδείχτηκε η πλέον θανατηφόρα εκδήλωση της ασθένειας από την ανακάλυψή της το 1976. Το Xerox Foundation, το οποίο επενδύει $13,5 εκατομμύρια το χρόνο σε μη κερδοσκοπικούς σκοπούς, προσέφερε πέρυσι $100.000 στον Οργανισμό “Save the Children’s Ebola Relief Fund”. Επιπλέον, η τεχνολογία, όπως η λύση Maven από την Consilience Software, μια εταιρεία της Xerox, βοήθησε στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας εντοπισμού και περιοσρισμού επιδημιών όπως ο Ebola, σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη.

Αυτή η πολύπτυχη απάντηση της εταιρείας σε μια ανθρωπιστική κρίση είναι μια μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες οι οποίες παρουσιάζονται αναλυτικά  στην online έκδοση της Έκθεσης Γύρω από την Εταιρική Υπευθυνότητα 2015. Η δέκατη έκδοση της έκθεσης εξετάζει  τις προσπάθειες της Xerox να βοηθήσει τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις να εργαστούν πιο αποδοτικά με υπεύθυνο και αειφόρο τρόπο. Επιπλέον, προσφέρει μια προσεκτική ματιά στον τρόπο που η εταιρεία συνεχίζει να ηγείται του επιχειρηματικού κόσμου σε τομείς όπως η ποικιλομορφία, ηθική και περιβαλλοντική αειφορία.

«Από την ίδρυση της εταιρείας πριν από έναν αιώνα, προσπαθούμε να συνεισφέρουμε θετικά στις κοινότητες μέσα στις οποίες λειτουργούμε καθώς και στον κόσμο γενικότερα», ανέφερε η Ursula Burns, Xerox chairman και chief executive officer. «Αυτό που μας ωθεί και μας δίνει κίνητρο να λειτουργούμε με αυτό τον τρόπο είναι οι αξίες μας καθώς και τα υψηλά ιδανικά της ακεραιότητας, καινοτομίας και αριστείας».

Σημαντικά σημεία στην φετινή Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας περιλαμβάνουν:

  • Από το 2010, οι άμεσες και έμμεσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν μειωθεί κατά 32%. Οι μειώσεις αυτές είναι το αποτέλεσμα βελτιωμένης ενεργειακής αποδοτικότητας και πρακτικών διαχείρισης ενέργειας καθώς και νέων τεχνολογιών. Πρόσφατα μάλιστα, η Xerox ενίσχυσε περαιτέρω την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της προς την αειφορία υπογράφοντας την δέσμευση (pledge), με πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου να λάβει επιπρόσθετα μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την επένδυση στην καθαρή ενέργεια.
  • Η Xerox κατατάχθηκε 4η στη λίστα «100 Καλύτεροι Εταιρικοί Πολίτες» του περιοδικού Corporate Responsibility Magazine . Η κατάταξή της στη λίστα βασίστηκε στην επίδοσή της όσον αφορά σε τομείς όπως: κλιματική αλλαγή, σχέσεις με υπαλλήλους, περιβάλλον, οικονομία, διακυβέρνηση, ανθρώπινα δικαιώματα και φιλανθρωπία.
  • Το 2014, πάνω από 2.500 μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, κολλέγια και πανεπιστήμια έλαβαν οικονομική στήριξη από το The Xerox Foundation σε μορφή υποτροφειών ή απασχόλησης των ανθρώπων της εταιρείας στις κοινότητες.
  • Η Xerox συνέχισε να βασίζεται στην εμπειρία και τη δημιουργικότητα ενός ανθρώπινου δυναμικού το οποίο χαρακτηρίζεται από μια ισορροπημένη ποικιλομορφία. Στις ΗΠΑ το 55% των υπαλλήλων είναι γυναίκες, ενώ οι γυναίκες εκπροσωπούν το 27% των στελεχών και υψηλόβαθμων manager.
  • Το 2014, η Xerox βελτίωσε τη διαχείριση των μη – επικίνδυνων στερεών αποβλήτων στο 93% από 92% που ήταν το 2013. Επίσης, η εταιρεία έθεσε έναν καινούργιο στόχο : να φτάσει το ποσοστό επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης στο 100% μέχρι το 2020 στις τεχνολογικές εγκαταστάσεις σε σχέση με το έτος αναφοράς 2009.
  • Έχοντας πετύχει τον εταιρικό στόχο να μειώσει την κατανάλωση νερού κατά 21% μέχρι το 2014 σε σχέση με τα επίπεδα του 2009, η Xerox έθεσε νέο στόχο να μειώσει επιπλέον την κατανάλωση νερού κατά 35% μέχρι το 2020. Η κατανάλωση νερού το 2014 ήταν 28% κάτω σε σχέση με τον στόχο του 2020.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα ενεργειών της εταιρείας με στόχο να καλλιεργήσει ένα ολιστικό πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που οφελεί τους ανθρώπους, τις κοινότητες και τον πλανήτη, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξία για τους υπαλλήλους της Xerox, τους πελάτες και τους μετόχους της.   Για να δείτε ολοκληρωμένη την έκθεση αλλά και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις ΕΚΕ της Xerox επισκεφτείτε : https://www.xerox.com/citizenship-2015.

cover-image

Related articles

EY Ελλάδος: Στο 2nd Wellbeingr Forum για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων

Η ΕΥ Ελλάδος μέσα από τις περιοδικές εσωτερικές έρευνες ικανοποίησης εργαζόμενων, Employee Pulse Surveys και Wellbeing Surveys, αλλά και με τις τριμηνιαίες συναντήσεις EY Circles και τον θεσμό των EY Champions, δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της να εκφραστούν.

ΣΕΒ – Alba: Ένταξη των τεχνών στην εκπαίδευση στελεχών

Συζήτηση με την Carol Becker, Καθηγήτρια και Επίτιμη Πρύτανη της Σχολής Τεχνών του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

ELVIAL: Δωρεά συστημάτων αλουμινίου στον “Αρκτούρο”

Η ELVIAL στο πλαίσιο της αδιάλειπτης προσπάθειάς της να φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συμμετείχε με ιδιαίτερη...

Ναυτιλία: Στοίχημα το 5% των καυσίμων να είναι μηδενικών ρύπων το 2030

H βιομηχανία και οι κυβερνήσεις καλούνται να καταβάλουν συντονισμένες, άμεσες προσπάθειες, όπως μέσω πράσινων διαδρόμων και εθνικής πολιτικής.
Skip to content