Zero Waste Future: Kοινωνική πλατφόρμα της Coca-Cola για την ανακύκλωση

Date:

Share post:

Η Coca-Cola, σταθερός υποστηρικτής του TEDxAthens, επιστρέφει φέτος δυναμικά με την κοινωνική πλατφόρμα Zero Waste Future ως Sustainability Partner του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με κεντρική θεματική το «The Great Unknown», το εμβληματικό συνέδριο, παγκόσμιας κλάσης για την Καινοτομία, τη Δημιουργικότητα και τις Ιδέες, TEDxAthens, επιστρέφει για 11η χρονιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θέτει τη Βιωσιμότητα στο επίκεντρό του. 

Με το Zero Waste Future Quiz, oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους γύρω από την ανακύκλωση και να μάθουν πόσο κοντά βρισκόμαστε σε έναν Κόσμο Χωρίς Απορρίμματα. Το Quiz θα είναι διαθέσιμο μέσω του TEDx Webapp της Eventora και όσοι το ολοκληρώνουν, θα μπαίνουν αυτομάτως σε κλήρωση για να διεκδικήσουν πλούσια eco-friendly δώρα, όπως σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το Zero Waste Future δημιουργήθηκε από την Coca‑Cola στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) και με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca‑Cola (The Coca‑Cola Foundation) στο πλαίσιο του παγκόσμιου οράματος της εταιρείας για έναν κόσμο όπου τίποτα δεν πάει χαμένο. Πρόκειται για ένα μακροπρόθεσμο, ολιστικό πρόγραμμα-κληρονομιά, που στόχο έχει να εμπνεύσει  τους πολίτες να υιοθετήσουν τις πρακτικές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά τους, δείχνοντας πώς τα απορρίμματα μπορούν να έχουν μια δεύτερη και τρίτη ζωή, και να αντιμετωπιστούν ως πόροι που μπορούν να δημιουργήσουν κοινές ευκαιρίες ανάπτυξης για ένα καλύτερο μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση δείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Zero Waste Future δείτε εδώ

Σοφία Εμμανουήλ
Σκοπός αυτής της ιστοσελίδας είναι να αναδείξει τις δράσεις των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Να παρουσιάζει τις δράσεις τους, τις απόψεις τους αλλά και τις κυβερνητικές και Ευρωπαϊκές οδηγίες που κατά καιρούς προστίθενται. Η βιώσιμη ανάπτυξη τόσο της κοινωνίας όσο και του ιδιωτικού επιχειρείν είναι υπόθεση όλων μας. Από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι τις διοικήσεις των επιχειρήσεων και από τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών κοινοτήτων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related articles

Ν.Δασκαλαντωνάκης: Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της Εκκλησίας της Κρήτης

Η τιμητική διάκριση ήρθε σε συνέχεια της διαχρονικής προσφοράς του ιδρυτή της Grecotel και της οικογένειάς του στην εκκλησία, στην οικονομία και ευρύτερα στον τόπο και στους ανθρώπους του.

Νέο κέντρο καινοτομίας από τη Bayer AG

Το νέο κέντρο παρέχει επί του παρόντος χώρο για 100 εργαζόμενους, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να καλύψει άλλες 50 ακόμα θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες.

ΜοU μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Accenture

Κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της σύνδεσης των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με την Accenture και την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Eπέκταση του δικτύου ταχυφορτιστών της Blink από τον Όμιλο Globalsat-Teleunicom

Η συμφωνία με την Carrefour προβλέπει την τοποθέτηση σταθμών φόρτισης στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας πανελλαδικά.